Annonse
13:51 - 20. desember 2012

– Økonomi er et språk som forstås overalt

Annonse

 

Pavan Sukhdev, hovedideologen bak tanken om naturlig kapital og forfatter av FNs innflytelsesrike rapport om økosystemtjenester, lister først opp forbeholdene når han skal forklare for Morgenbladet hvorfor prissetting av naturen er en god idé. Nei, det er ikke meningen å verdsette alle våre erfaringer med naturen i kroner og øre – noen ganger vil åndelige eller kulturelle verdier overtrumfe økonomiske resonnementer. Og nei, å beskrive økologiske prosesser i økonomiske termer er ikke det samme som å tingliggjøre naturen eller sette en prislapp på den, mener Sukhdev – penger vil uansett bare være én av mange ulike måter å verdsette fenomener på. 

Likevel: I dag fattes nettopp økonomiske beslutninger, med store miljøkonsekvenser, på et for dårlig kunnskapsgrunnlag, sier bankmannen som i dag driver det miljøøkonomiske konsulentfirmaet GIST.  

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.