Annonse
15:15 - 14. januar 2010

Stivsinn og rettferd

Avskjedssaken mot Den brysomme professor viser mange ting, blant annet at luften i en rettssal er bedre enn luften i korridorene.

I retten: Arnved Nedkvitne i vitneboksen. Til venstre dommer Ina Strømstad. Til høyre universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe.
Annonse

Kåper og frakker henges på knaggene, her skal vi være lenge. Et nikk til høyre, et nikk til venstre, til kolleger, venner og andre fremmøtte fra den interesserte allmennhet, og disse kan være hvem som helst som er i et ansettelsesforhold. Døren slås opp, en sort kappe kommer til syne og vi reiser oss og står mens de toger inn.

«Vær så god, sitt».

Jo takk, og vi lener vi oss til og med godt tilbake, for nå gleder vi oss til en forestilling hvor det er tid til fordypelse, hvor man blir tatt med på en tur ut langs en tanke, og så på en tur langs den motsatte tanke. Og vi skal ikke bare få små gløtt, men vi skal få dvele ved detaljer og grave oss godt ned i empiri som aldri før har vært fremlagt. Og dette på blanke formiddagen! I arbeidstiden! Alt er som på doktordisputas, men vi er altså i retten.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse