Annonse

Annonse

15:15 - 14. januar 2010

Stivsinn og rettferd

Avskjedssaken mot Den brysomme professor viser mange ting, blant annet at luften i en rettssal er bedre enn luften i korridorene.

I retten: Arnved Nedkvitne i vitneboksen. Til venstre dommer Ina Strømstad. Til høyre universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe.

Kåper og frakker henges på knaggene, her skal vi være lenge. Et nikk til høyre, et nikk til venstre, til kolleger, venner og andre fremmøtte fra den interesserte allmennhet, og disse kan være hvem som helst som er i et ansettelsesforhold. Døren slås opp, en sort kappe kommer til syne og vi reiser oss og står mens de toger inn.

«Vær så god, sitt».

Jo takk, og vi lener vi oss til og med godt tilbake, for nå gleder vi oss til en forestilling hvor det er tid til fordypelse, hvor man blir tatt med på en tur ut langs en tanke, og så på en tur langs den motsatte tanke. Og vi skal ikke bare få små gløtt, men vi skal få dvele ved detaljer og grave oss godt ned i empiri som aldri før har vært fremlagt. Og dette på blanke formiddagen! I arbeidstiden! Alt er som på doktordisputas, men vi er altså i retten.

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.

Annonse

Sommerkampanje med 50% rabatt på abonnement. Trykk her for bestilling.