Annonse
04:00 - 13. februar 2009

Teolog vil bli rektor ved UiO

På kort varsel har dekan og teologiprofessor Trygve Wyller samlet støtte til å utfordre medisineren Ole Petter Ottersen ved UiOs rektorvalg.

To må man være: Trygve Wyller stiller som kandidat til rektorvalget ved Universitetet i Oslo. Dermed er ikke medisineren Ole Petter Ottersen lenger alene om å ville ha jobben Foto: Universitetet i Oslo
Annonse

For to uker siden lå det an til at Ottersen skulle seile inn til rektorvervet ved Norges største utdanningsinstitusjon uten motstand.

– Jeg og flere andre syntes det ikke var bra, og etter å ha rådført meg med sentrale personer, tok jeg initiativ til å stille som rektorkandidat, sier Trygve Wyller, som har vært professor ved Teologisk fakultet på Universitetet i Oslo (UiO) siden 2002.

Tirsdag denne uken var kandidaturet klart. Da satte Wyller seg ned sammen med prorektorkandidat, medisinprofessor Guro Valen og viserektorkandidat og professor i kulturhistorie, Arne Bugge Amundsen, for å hamre ut et valgprogram. Mandag går fristen ut for å melde inn kandidater til valget som skal avgjøres 2. april.

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse