Annonse
04:00 - 02. januar 2009

Forvaltning under pari

2008 har vært det dårligste i oljefondets historie, og fondsforvalter Yngve Slyngstad oppfører seg ikke som en norsk sosialdemokrat. Likevel sitter han trygt.

Fondsforklaring: – Vi trodde Lehman Brothers ville overleve, og at dette ville være en god investering på sikt, sier en sjeldent ærlig oljefondsforvalter, direktør Yngve Slyngstad i Norges Bank Investment Management (NBIM). Foto: Erlend Aas/SCANPIX
Annonse

– Før vi begynner: Blir du sur hvis det glipper for meg og jeg sier oljefondet istedenfor Statens Pensjonsfond Utland?

– Nei da, vi kaller det oljefondet selv, vi, sier Yngve Slyngstad, som ved nyttår har vært oljefondets leder i ett år – det vil si: Han leder Norges Bank Investment Management, som i tillegg til oljefondet også forvalter det meste av Norges Banks valutareserver.

– Og er det greit om vi stopper opp ved alt det jeg ikke forstår?

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.