Annonse
04:00 - 02. mai 2008

Liker Norge best

Antallet norske studenter i utlandet fortsetter å synke. Det bekymrer statsråden.

Hjemmekjære: Martin Ygre (fra venstre), Sindre Strupstad Andreassen, Erlend Bjella Sæther og Jenni Nathalie Hagh Hermier synes utlandet lyder forlokkende, men at det betyr mye usikkerhet å reise ut.
Annonse

En fem år lang trend fortsetter, viser ferske tall fra Lånekassen: Antall norske studenter i utlandet synker. Bare 11 714 nordmenn studerer dette skoleåret i utlandet for å ta en full grad. Det er 3500 færre enn i toppåret 2002/03. Også tallet på studenter som tar ett eller to semestre ute, har gått ned de to siste årene.

– Dette bekymrer meg. Vi må ikke bli så mye oss selv nok at vi ikke ser verdien i at studenter reiser ut og at utenlandske studenter kommer hit, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland (SV). Direktør for arbeidsliv i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), Sigrun Vågeng, tar hardere i:

– Det er et paradoks at jo mer samhandling vi får med utlandet, jo mindre reiser studentene ut. Halvparten av det vi driver med i norsk næringsliv er for eksport. Mange av dem som har gode utenlandskunnskaper i bedriftene, er nå godt voksne. Vi trenger påfyll.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Nok en gang blir klassisistene karakterisert som konservative og reaksjonære
Journalisten kunne tatt buss fra Oslo til Göteborg klokken 9.
FFAC kan ha et oppriktig ønske om å hedre søstrenes kunstsamlermor.