Annonse
15:03 - 04. april 2008

Hvem beskytter lovene?

Annonse

Forrige fredag ettermiddag havnet jeg nesten i et pistoldrama midt i Oslos rushtrafikk. Jeg satt ti meter unna. I taxien som måtte bråstoppe i rundkjøringen på Økern. Et par biler trengte seg inn foran oss og kjørte inn i en yrkesbil fra Viken Energinett. Lett sammenklemt og ubevegelig mellom de andre. Kvinnen fra den ene bilen løper så frem til vraket i midten – irritert trodde vi først – og river sjåførdøren opp. Med hevet pistol. Sjåføren dras ned på den sølete asfalten mens vi hører den unge kvinnen skrike at mannen skal holde seg nede. Pistolen hennes er kraftig, unaturlig lang, kanskje med lyddemper. Hun ser selv pyntet ut, klassisk svart frisyre, kamelfarget kåpe. Drar frem håndjern, og ufarliggjør mannen i oransje elektrikeroverroll.

Samtidig på andre siden av den sammenklemte bilen står hva man skulle tro var en slipskledd ung forretningsmann med begge hender på pistolen. Hans armstive grep er nærmest rettet mot oss der vi glaner med store øyne på hendelsen foran taxien. Han er nervøs, tør ikke nærme seg den andre «forbryteren» på bilens bakside, men står skuddklar helt til en tredje bil med enda en kvinne kommer til unnsetning med håndjern.

Det ble ikke løsnet skudd, men alvoret tilsa at de forventet skuddveksling. Dramaet var fort over, pistolene ble gjemt bort, mobiltelefoner trukket frem, en kranbil dukket opp, og rushtrafikken sneglet snart videre.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.