Annonse
04:00 - 14. november 2008

Folkemord er hans hverdag

Erik Møse har fordypet seg i massedrap, tortur, hat og voldtekter. Neste år tar han plass i norsk høyesterett.

Internasjonal optimist: Etter snart ti år som dommer ved FNs spesialdomstol for Rwanda, blir Erik Møse høyesterettsdommer i Norge. Han mener Rwanda-domstolen har brakt internasjonal rettspraksis fremover.
Annonse

–Siste mandag i oktober sto juristen Erik Møse (58) på talerstolen i ærverdige Gamle festsal. Møse hadde kommet fra Arusha i Tanzania for å motta Leo og Lisl Eitingers menneskerettighetspris, utdelt av Universitetet i Oslo.

– I internasjonal strafferett har det skjedd en eksplosjon de siste 14 årene, sa han videre.

Ingen nordmann vet bedre enn Møse hva han snakker om. I snart ti år har han vært dommer ved FNs spesialdomstol for Rwanda, der FNs nå 60 år gamle folkemordkonvensjon ble anvendt for første gang i historien i 1998.

Annonse