Annonse
04:00 - 29. august 2008

Ryddesjau på Norges største fakultet

Humanistisk fakultet på Universitetet i Oslo kommer trolig til å tilby færre tverrfaglige bacheloprogrammer.

Annonse

Ledelsen ved landets største fakultet foreslår å oppløse bachelorprogrammet Kultur- og idéstudier. Programmet Vesteuropeiske middelalderstudier, som ikke har tatt opp studenter siden høsten 2005, henger i en tynn tråd. Begge er tverrfaglige programmer som ble opprettet etter Kvalitetsreformen i 2003. Også andre programmer på bachelornivå (BA) kan bli endret.

– Vi skal forenkle bachelorprogrammene. Tilbudet i dag er komplekst og gjør det vanskelig for studentene å vite hva de skal velge. Vi bruker mye ressurser på omfattende BA-programmer. Signalet fra styret er å overføre ressurser fra bachelor- til masterprogrammer, sier Gro Bjørnerud Mo, prodekan for studier og utdannelse på Humanistisk fakultet (HF) ved Universitetet i Oslo.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse