Annonse
04:00 - 27. juni 2008

Gammeldags og grå

Universitetet i Oslo er lite synlig i samfunnsdebatten, og fremstår som en loslitt, eldre mann med stort hode og lite hjerte.

Annonse

Norges største universitet (UiO) får hard medfart i en omdømmeundersøkelse gjennomført på oppdrag fra universitetet selv. Institusjonens stil karakteriseres som sendrektig, tilbakelent, lite offensiv, selvsentrert og utydelig. Hvis UiO hadde vært en person, ville han fremstått som en eldre, litt korpulent mannlig aristokrat, som samtidig er loslitt, grå, arrogant og faglig selvsikker.

Undersøkelsen er gjennomført av kommunikasjonsbyrået Burson-Marsteller, og er todelt. I den kvalitative delen har 31 informanter fra syv samfunnsområder svart på detaljerte spørsmål, mens 233 personer i den kvantitative delen har rangert sitt syn på elleve påstander på en skala fra én til ti.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse