Annonse

Annonse

15:03 - 04. april 2008

Hvem beskytter lovene?

Forrige fredag ettermiddag havnet jeg nesten i et pistoldrama midt i Oslos rushtrafikk. Jeg satt ti meter unna. I taxien som måtte bråstoppe i rundkjøringen på Økern. Et par biler trengte seg inn foran oss og kjørte inn i en yrkesbil fra Viken Energinett. Lett sammenklemt og ubevegelig mellom de andre. Kvinnen fra den ene bilen løper så frem til vraket i midten – irritert trodde vi først – og river sjåførdøren opp. Med hevet pistol. Sjåføren dras ned på den sølete asfalten mens vi hører den unge kvinnen skrike at mannen skal holde seg nede. Pistolen hennes er kraftig, unaturlig lang, kanskje med lyddemper. Hun ser selv pyntet ut, klassisk svart frisyre, kamelfarget kåpe. Drar frem håndjern, og ufarliggjør mannen i oransje elektrikeroverroll.

Samtidig på andre siden av den sammenklemte bilen står hva man skulle tro var en slipskledd ung forretningsmann med begge hender på pistolen. Hans armstive grep er nærmest rettet mot oss der vi glaner med store øyne på hendelsen foran taxien. Han er nervøs, tør ikke nærme seg den andre «forbryteren» på bilens bakside, men står skuddklar helt til en tredje bil med enda en kvinne kommer til unnsetning med håndjern.

Det ble ikke løsnet skudd, men alvoret tilsa at de forventet skuddveksling. Dramaet var fort over, pistolene ble gjemt bort, mobiltelefoner trukket frem, en kranbil dukket opp, og rushtrafikken sneglet snart videre.

Skulle nærmest tro et par arabiske terrorister ble arrestert av norsk etterretning – men nei, de to arresterte så ut som vanlige norske elektrikere. Men hva hadde de gjort?

Lese mer?

UKE
59,-
Inkluderer også tilgang til arkiv og eAvis.
ABONNEMENT
Fra 35,-
per uke
Følg de viktige debattene og få en dypere innsikt i samfunnsaktuelle saker hver uke.
ARTIKKEL
20,-
Betal med Vipps/mCash/PayPal/Bitcoin.

Annonse