Annonse
04:00 - 05. januar 2007

Til månen!

Kennedy sa at om ti år er vi på månen. Statsminister Jens Stoltenberg sier at om syv år har vi teknologien som skal rense klimagassutslippene. Er han optimist, eller er det noe han er fordi han bør?

Kjøper kvoten: – De fleste andre miljøproblemer man har løst, har vært løst gjennom teknologi, men ikke teknologi alene. De teknologiske løsningene kommer ikke gratis, men ved at man også har innført reguleringer og avgifter, sier Jens Stoltenberg om grunnlaget for fremtidsoptimismen. Her i fly over Svartehavet. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix
Annonse

– Optimismen er konstruktiv. Den er en forutsetning for at vi skal ha kraft til å gå løs på det som foreløpig er uløst.

– Har du som politiker noen gang vurdert den andre varianten, altså Churchills løfte om ikke annet enn “blod, slit, svette og tårer”?

– Om ikke jeg ordrett skulle sitere Churchill på det, så mener jeg det er viktig at folk må bidra. Selv om Norge er blant de land som har høyest miljøavgifter, så kan vi ikke senke dem. Avgiftene må til for å utvikle teknologien.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse