Annonse

Annonse

04:00 - 21. juli 2006

Universitet for nordmenn

Vi må ikke glemme de utenlandske akademikerne i debatten om hvem som skal ta over etter sekstiåtterne, mener Nina Dessau.

Vil ha debatt: Det er ikke bare barn av sekstiåtterne som skal ta over i akademia. Det er minst like naturlig at utenlandske akademikere slipper til, sier Nina Dessau.

– I innlegget ditt på neste side skriver du at vi ikke må glemme de utenlandske akademikerne midt oppi debatten om å fylle hullet etter sekstiåtterne. Hvorfor er de utenlandske akademikerne viktige fremover?

– De utenlandske akademikerne bidrar kraftig i norsk forskning. Over 20 prosent av de vitenskapelige stillingene i matematikk og naturvitenskap besettes av personer med utenlandsk statsborgerskap. Vi klarer oss ikke uten dem, de sitter på uvurderlig kompetanse. Men ifølge OECD er Norge et av de landene som utnytter innvandrerkompetansen dårligst. Derfor er det et dårlig tegn at de utenlandske akademikerne ikke er synlige i debatten. Det er ikke bare barn av sekstiåtterne som skal ta over i akademia. Det er minst like naturlig at utenlandske akademikere slipper til. Vi må holde øye med demografien, men det viktigste må være at det vitenskapelige personalet ved universitetene er best mulig.

– Hvordan skal vi få til det?

Lese mer?

UKEPASS
59,-
per utgave
Inkluderer også tilgang til arkiv og eAvis.
ABONNEMENT
Fra 199,-
per måned
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Inkluderer eAvis og tilgang til hele arkivet med over 50 000 artikler.

Annonse