Annonse
04:00 - 30. september 2005

Dannet dissident

Idéhistorikeren Quentin Skinner vil vise hvorfor dagens frihetsbegrep er fattigere enn på 1700-tallet. Men han kan også forklare hvorfor det blir stadig vanskeligere å le i det moderne samfunnet.

Annonse

Quentin Skinner, regius professor i moderne historie ved Universitetet i Cambridge, nikker og smiler og hilser overstrømmende. Han takker inderlig for at jeg har tatt av min dyrebare tid for å intervjue ham. Han takker enda litt mer for at han får lov til å snakke på sitt eget morsmål. Han får en kopp kaffe fra frokostbuffeen på Gyldenløve Hotel og går nesten i oppløsning av entusiasme.

At en 65 år gammel professor fra Englands mest dannede universitet har manerene i orden, burde strengt tatt ikke komme som et sjokk på noen. Så hvorfor er jeg da så overrasket over den milde mannen som sitter foran meg og møter hvert eneste klønete formulerte spørsmål med et “Yes! That’s interesting!”?

 

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse