Annonse
04:00 - 23. april 2004

Santa Maradona

“Diego Armando Maradona er knapt 1,60 meter høy, men stor nok til å ha sin egen menighet. Nå ligger fotballstjernen i respirator etter hjertekollaps, trolig på grunn av flere års kokainmisbruk. “

Annonse

Et lavt tyngdepunk, et rykk som en okse, og teknikk til å drible forsvarere i en telefonboks, gjorde ham til en av verdens beste fotballspillere – noen vil si den beste. Maradona kunne snuble, hoppe, vri seg unna og danse mellom motstanderne – og score med hvilken som helst kroppsdel.

Maradona hadde guds venstrefot og – som alle minimalt fotballinteresserte vet – guds hånd. Og Gud vet, hvis han finnes, at han også har hatt sine nedturer.

I skrivende stund kjemper Maradona for livet i respirator på privatklinikken Suizo-Argentina i Buenos Aires. Ifølge det argentinske nyhetsbyrået Telam fant legene rundt 900 milligram kokain i urinprøven som ble tatt av ham da han ble innlagt søndag kveld. Det er nok til å ta livet av hvem som helst, men flere års narkotikamisbruk har gjort Maradona nærmest immun. Utenfor sykehuset har flere hundre fans samlet seg i bønn. Tv-selskapene blokkerer sykehusinngangen. Det er gråt og kaos.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Problemet er større enn som så, og heller ikke særnorsk.»
«At klassiske kunstnere selger så godt er mer en myte enn en realitet.»