Annonse
04:00 - 23. april 2004

Santa Maradona

“Diego Armando Maradona er knapt 1,60 meter høy, men stor nok til å ha sin egen menighet. Nå ligger fotballstjernen i respirator etter hjertekollaps, trolig på grunn av flere års kokainmisbruk. “

Annonse

Et lavt tyngdepunk, et rykk som en okse, og teknikk til å drible forsvarere i en telefonboks, gjorde ham til en av verdens beste fotballspillere – noen vil si den beste. Maradona kunne snuble, hoppe, vri seg unna og danse mellom motstanderne – og score med hvilken som helst kroppsdel.

Maradona hadde guds venstrefot og – som alle minimalt fotballinteresserte vet – guds hånd. Og Gud vet, hvis han finnes, at han også har hatt sine nedturer.

I skrivende stund kjemper Maradona for livet i respirator på privatklinikken Suizo-Argentina i Buenos Aires. Ifølge det argentinske nyhetsbyrået Telam fant legene rundt 900 milligram kokain i urinprøven som ble tatt av ham da han ble innlagt søndag kveld. Det er nok til å ta livet av hvem som helst, men flere års narkotikamisbruk har gjort Maradona nærmest immun. Utenfor sykehuset har flere hundre fans samlet seg i bønn. Tv-selskapene blokkerer sykehusinngangen. Det er gråt og kaos.

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse