Annonse
04:00 - 24. desember 2004

Rettledning for immigranter

Den troende må skape et passende religiøst miljø for seg selv som kompenserer for det tapte miljø han, hans familie, barn og brødre i troen nøt i sitt hjemland, skriver Ali al-Sistani, storayatolla i Irak.

Ali al-Sistani Storayatolla i Irak. Shiamuslim. Teksten er hentet fra introduksjonskapitlet til al-Sistanis bok Fiqh al-mughtaribina (Rettledning for immigranter, fra år 1418h), basert på tanker han gjorde seg under en reise til London i desember 1995 om det å være muslim i et ikke-muslimsk land. I bokens forord reiser han spørsmålet om hvordan muslimen skal bevare sin religiøse og kulturelle identitet i utlendighet.Med Guds bok: Muslimer i ikke-muslimske land må ivareta den nye slekt ved å oppdra tokulturelle barn til å elske Guds bok, skriver Storayatolla i Irak Ali al-Sistani. Foto: AFP/Scanpix
Annonse

Den troende som reiser til disse land for å sikre sin fremtid kunnskapsmessig, økonomisk eller av annen [grunn], må ikke la dette forspille hans paradisiske fremtid, lik en forretningsmann ikke må miste sin ære eller sitt liv for en håndfull penger […]. På samme vis er det med den syke som utholder bitter medisin eller brennhet feber for å forhindre at sykdommen medfører døden.

Derfor må den troende som lever i denne besmittede atmosfære styrke seg mot dets angrep og farer, skape et passende religiøst miljø for seg selv som kompenserer for det tapte miljø han, hans familie, barn og brødre i troen nøt i sitt hjemland. [Dette er] i tråd med Guds ord […] “de troende har ansvar for hverandre og er forpliktet til å oppmuntre til det gode og forhindre det onde”, og profetens ord […] “dere er alle gjetere og enhver har ansvar for sin flokk”.

Man kan styrke seg ved å:

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse