Annonse
04:00 - 21. mai 2004

Larmen, vreden og Dybbøl skanse

Anne Knudsen er Danmarks svar på Thomas Hylland Eriksen. Og hun er positiv til statsminister Fogh Rasmussens skjerping av innvandringspolitikken. 

Redaktør: – Man kan konstatere at med de midler vi har til å integrere folk, blir de ikke integrert. Da inviterer man bare til større problemer ved å invitere uanfektet. På de gitte betingelser har innstramningen vært det eneste riktige, mener Anne Knudsen, sjefredaktør i Weekendavisen. Foto: Søren Hartvig
Annonse

Ennå er ingen mulla løftet i Danmark, men etter debatten å dømme skulle man tro der var løftet halvtreds. Om det altså er slik at mullaløfting er nødvendig for å få synliggjort frontene mellom «oss» og «dem».

Men det er ikke nødvendig. Den danske kulturkampen er blitt ført uten lokk og uten filter i tre år. Man har i den grad kappes om å snakke fra levra og mot det politiske establishment – altså det engang politisk korrekte – at «establishment» synes å ha blitt noe ganske marginalt.

– Om det finnes noe av det politisk korrekte establishment igjen? Ho, ho,ho, sier Anne Knudsen, sjefredaktør i Weekendavisen.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.