Annonse
04:00 - 21. mai 2004

Larmen, vreden og Dybbøl skanse

Anne Knudsen er Danmarks svar på Thomas Hylland Eriksen. Og hun er positiv til statsminister Fogh Rasmussens skjerping av innvandringspolitikken. 

Redaktør: – Man kan konstatere at med de midler vi har til å integrere folk, blir de ikke integrert. Da inviterer man bare til større problemer ved å invitere uanfektet. På de gitte betingelser har innstramningen vært det eneste riktige, mener Anne Knudsen, sjefredaktør i Weekendavisen. Foto: Søren Hartvig
Annonse

Ennå er ingen mulla løftet i Danmark, men etter debatten å dømme skulle man tro der var løftet halvtreds. Om det altså er slik at mullaløfting er nødvendig for å få synliggjort frontene mellom «oss» og «dem».

Men det er ikke nødvendig. Den danske kulturkampen er blitt ført uten lokk og uten filter i tre år. Man har i den grad kappes om å snakke fra levra og mot det politiske establishment – altså det engang politisk korrekte – at «establishment» synes å ha blitt noe ganske marginalt.

– Om det finnes noe av det politisk korrekte establishment igjen? Ho, ho,ho, sier Anne Knudsen, sjefredaktør i Weekendavisen.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt