Annonse
04:00 - 24. desember 2004

Kjære alle sammen

Snart skal Europas statsoverhoder tale til borgerne sine. Det er tidsåndens ord vi får høre.

… så sønnesønn... I 2003 vikarierte kronprins Haakon for sin syke far, og fortalte oss hvor viktig det var å ha gode venner. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
Annonse

Det begynner med bildet av en stor gul bygning, om vinteren, vi ser et enormt juletre på en like stor veranda. Kameraet zoomer inn mot treet, et kor synger om “hellige troskapsbånd”, og plutselig er vi innendørs. Der sitter en ung mann med skjegg, Norges fungerende statsoverhode, faktisk, bak et blankpolert skrivebord. Han ser på oss, åpner munnen og sier:

– Kjære alle sammen.

Kort tid senere begynner han å lese høyt fra Ole Brumm.

Tidsånd.

Slik begynte fjorårets nyttårstale fra kronprins Haakon, en tv-seanse som fikk Samtiden-redaktør Knut Olav Åmås til å utrope Haakon til en “førsteklasses taler”.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.