Annonse
04:00 - 24. desember 2004

Nye rapporter om amerikanske overgrep

Annonse

Systematisk mishandling av fanger i irakiske fengsler og på Guantanamo-basen på Cuba de siste tre årene, avsløres i nye dokumenter frigitt av amerikanske menneskerettighetsgrupper.

Ifølge rapportene er fanger i irakske fangeleirer blitt utsatt for fysisk mishandling, og i flere tilfeller skutt og drept. Soldater skal ha truet fangene med henrettelse, stjålet penger og eiendeler fra dem, gitt dem elektriske sjokk og ydmyket fangene på Guantanamo-basen med hunder, skriver avisen Washington Post.

– Disse dokumentene viser at mishandling var utbredt og systematisk, og et resultat av høyerestående offiserers beslutninger, sier den amerikanske menneskerettighetsaktivisten Amrit Singh til avisen.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.