Annonse
04:00 - 03. desember 2004

Kritiske til sponsor-forelesninger

Sponsoren som foreleste ved Universitetet i Oslo for noen uker siden ville blitt møtt med mer skepsis ved Universitetet i Bergen og NTNU i Trondheim.

Annonse

Morgenbladet skrev

for to uker siden om en forelesning i italiensk historie og politikk ved Universitetet i Oslo, hvor fagets sponsor fra helikopterfirmaet Agusta holdt en forelesning om luftfartens historie i Italia. Dekan Bjarne Rogan ved Historisk-filosofisk fakultet konkluderte uken etter med at det ikke hadde skjedd noe kritikkverdig. Men hans kolleger ved de to andre store universitetene, ser annerledes på det:

– Jeg kan ikke tenke meg at dette kan skje her. Rent prinsipielt mener jeg at det heller ikke er riktig, sier Vigdis Songe-Møller, dekan ved Historisk-filosofisk fakultet ved Universitetet i Bergen (UiB).

– Hva synes du om det som skjedde i Oslo?

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Helseministeren har selv sviktet sin informasjonsplikt overfor regjering, storting og befolkningen og han har heller ikke fulgt loven.
Enige er vi også om at skal du bli god til å skrive, må du ikke bare skrive selv, men du må også lese mye.
Samtidig ser vi grunn til å besvare en sentral påstand som ligger til grunn for at han konkluderer med at dette er «en umulig bok».