Annonse
04:00 - 03. desember 2004

Kritiske til sponsor-forelesninger

Sponsoren som foreleste ved Universitetet i Oslo for noen uker siden ville blitt møtt med mer skepsis ved Universitetet i Bergen og NTNU i Trondheim.

Annonse

Morgenbladet skrev

for to uker siden om en forelesning i italiensk historie og politikk ved Universitetet i Oslo, hvor fagets sponsor fra helikopterfirmaet Agusta holdt en forelesning om luftfartens historie i Italia. Dekan Bjarne Rogan ved Historisk-filosofisk fakultet konkluderte uken etter med at det ikke hadde skjedd noe kritikkverdig. Men hans kolleger ved de to andre store universitetene, ser annerledes på det:

– Jeg kan ikke tenke meg at dette kan skje her. Rent prinsipielt mener jeg at det heller ikke er riktig, sier Vigdis Songe-Møller, dekan ved Historisk-filosofisk fakultet ved Universitetet i Bergen (UiB).

– Hva synes du om det som skjedde i Oslo?

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.