Annonse
04:00 - 03. desember 2004

Kritiske til sponsor-forelesninger

Sponsoren som foreleste ved Universitetet i Oslo for noen uker siden ville blitt møtt med mer skepsis ved Universitetet i Bergen og NTNU i Trondheim.

Annonse

Morgenbladet skrev

for to uker siden om en forelesning i italiensk historie og politikk ved Universitetet i Oslo, hvor fagets sponsor fra helikopterfirmaet Agusta holdt en forelesning om luftfartens historie i Italia. Dekan Bjarne Rogan ved Historisk-filosofisk fakultet konkluderte uken etter med at det ikke hadde skjedd noe kritikkverdig. Men hans kolleger ved de to andre store universitetene, ser annerledes på det:

– Jeg kan ikke tenke meg at dette kan skje her. Rent prinsipielt mener jeg at det heller ikke er riktig, sier Vigdis Songe-Møller, dekan ved Historisk-filosofisk fakultet ved Universitetet i Bergen (UiB).

– Hva synes du om det som skjedde i Oslo?

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse