Annonse
04:00 - 19. november 2004

Ukens navn

Solveig Aareskjold, forfattar

Annonse

– I essaysamling undrar du deg over at menn stadig gir avkall på si biologiske bestemming for å imponere kvarandre. Kva meiner du?

– Det offentlege rom er fullt av menn som vil imponere kvarandre. Desse mennene er ein minoritet som lever i ei symbolverd. Det er ein maskulinitet kopla frå biologien. Imponeringa går ut på å spegle seg i dei andre mennene i ein gjensidig narsissisme som utelukkar dei fleste andre ting. Dei vil sjølve ha meir plass.

– Du skriv om då Chippendales gjesta kulturhuset i Sandnes. Du var ikkje vidare imponert over manndomen deira. Kvifor er du så opptatt av menn?

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.