Annonse
04:00 - 26. november 2004

Thatcher-sønn på tiltalebenken

Onsdag denne uken besluttet Sør-Afrikas høyesterett at kupptiltalte Mark Thatcher må forklare seg, selv om forsvarerne hevdet han har “konstitusjonell rett til å tie”. Av Mina Hauge Nærland

Annonse

Sønnen til Storbritannias

tidligere statsminister Margaret Thatcher er anklaget for å ha vært med på å finansiere et planlagt kupp i det vest-afrikanske landet Ekvatorial-Guinea. Mark Thatcher ble arrestert i Sør-Afrika i august, men slapp løs etter å ha betalt en kausjon på 165 000 britiske pund.

Thatcher står foran rettsforfølgelse i Sør-Afrika, samtidig som han er anklaget og krevd utlevert av Ekvatorial-Guineas myndigheter. Anklagere fra Ekvatorial-Guinea krevde onsdag at Thatcher skulle svare på deres spørsmål i en sør-afrikansk rettssal. Og det må han altså, denne fredagen.

Grå i ansiktet.

Ifølge avisen The Times skred Thatcher selvsikkert ut av BMW-en da han ankom rettssalen. Men etter at avgjørelsen mot ham ble lest opp, forlot han rettssalen grå i ansiktet.

Sir Mark Thatcher ble født i 1953, og arvet farens adelstittel i 2003. Tv-kanalen BBC skriver om statsministersønnen at han gikk ut av grunnskolen med middelmådige resultater, aldri tok universitetsutdannelse og strøk på regnskapsførereksamen tre ganger. Likevel har han klart å skaffe seg en antatt formue på 60 millioner pund, gjennom en rekke mer eller mindre tvilsomme forretningsforetak.

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Problemet er tanken om at god skriving er en slags «kode» man kan lære seg ved hjelp av noen «nøkler».»