Annonse
04:00 - 26. november 2004

Thatcher-sønn på tiltalebenken

Onsdag denne uken besluttet Sør-Afrikas høyesterett at kupptiltalte Mark Thatcher må forklare seg, selv om forsvarerne hevdet han har “konstitusjonell rett til å tie”. Av Mina Hauge Nærland

Annonse

Sønnen til Storbritannias

tidligere statsminister Margaret Thatcher er anklaget for å ha vært med på å finansiere et planlagt kupp i det vest-afrikanske landet Ekvatorial-Guinea. Mark Thatcher ble arrestert i Sør-Afrika i august, men slapp løs etter å ha betalt en kausjon på 165 000 britiske pund.

Thatcher står foran rettsforfølgelse i Sør-Afrika, samtidig som han er anklaget og krevd utlevert av Ekvatorial-Guineas myndigheter. Anklagere fra Ekvatorial-Guinea krevde onsdag at Thatcher skulle svare på deres spørsmål i en sør-afrikansk rettssal. Og det må han altså, denne fredagen.

Grå i ansiktet.

Ifølge avisen The Times skred Thatcher selvsikkert ut av BMW-en da han ankom rettssalen. Men etter at avgjørelsen mot ham ble lest opp, forlot han rettssalen grå i ansiktet.

Sir Mark Thatcher ble født i 1953, og arvet farens adelstittel i 2003. Tv-kanalen BBC skriver om statsministersønnen at han gikk ut av grunnskolen med middelmådige resultater, aldri tok universitetsutdannelse og strøk på regnskapsførereksamen tre ganger. Likevel har han klart å skaffe seg en antatt formue på 60 millioner pund, gjennom en rekke mer eller mindre tvilsomme forretningsforetak.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse