Annonse
04:00 - 19. november 2004

Tapet av en far

I Gaza by er id avlyst – ingen har lyst til å feire slutten av ramadan nå. Den 40 dager lange sørgetiden for Yassir Arafat har begynt.

Annonse

– Hvorfor gråter du sånn, mamma? spør den lille gutten. Den gråtende moren sitter på dørmatten utenfor hjemmet sitt i en av Rafahs flyktningleire. Visst har hennes vesle sønn sett de voksne gråte ved utallige anledninger – i begravelser, sørgetelt og i ruinene av ødelagte hjem. Huset deres har mer enn nok merker og hull etter israelernes skuddsalver. Men akkurat nå er det ikke noe skyting. Likevel hulker moren hans.

– Mamma, sier han igjen.

– Hvorfor gråter du?

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.