Annonse
04:00 - 12. november 2004

Notiser aktuelt

Annonse

NTBs pressemeldingstjeneste har sagt opp Norsk Israelsenter som kunde, etter at senteret la ut en pressemelding som knytter Yassir Arafat til Adolf Hitler, melder Journalisten.

NTBs pressemeldingstjeneste, som gjør det mulig for kundene å sende ut egne meldinger til NTBs abonnenter, må ikke inneholde polemikk eller kritikk mot personer eller institusjoner. Denne regelen brøt Norsk Israelsenter denne uken, da senteret la ut en pressemelding som startet slik: «Jødenes erkefiende Arafat har aldri vært en fredsdue, men en terrorist, morder, korrupt tyrann og en fiende av fred og menneskerettigheter».

Norsk Israelsenter stopper imidlertid ikke der, men knytter også Arafat til nazistene: «Arafats onkel Hajj Amin al-Husseini […] samarbeidet med Heinrich Himmler og organiserte jødeutryddelse på Balkan, v.h.a. den muslimske Waffen SS-avdelingen Handjar, som han opprettet og var ´åndelig leder´ for.»

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Nevnte paragraf gir nemlig kun visse minoritetsgrupper, som Alis, et vern mot «dehumanisering» og andre «hatefulle ytringer».