Annonse
04:00 - 08. oktober 2004

Bondevik glemte NHO

Annonse

I stort oppslag på forsiden av Aftenposten 16. september, gjengitt i aviser og tv, sier statsminister Bondevik i intervju at «LOs engasjement i AP er uryddig, gammeldags og et visst problem for demokratiet.»

LOs ensidige støtte til Ap er udemokratisk, like udemokratisk som NHOs ensidige støtte til Ja til EU-organer og til borgerlige partier. Sistnevnte avvikles snart.

Betyr ikke dette at organisasjonsfriheten tråkkes på? FNs Menneskerettighetserklæring ble enstemmig vedtatt i 1948. Artikkel 20 slutter slik: «Ingen kan tvinges til å tilhøre en organisasjon». Erklæringen er ikke juridisk bindende, men ment som «et felles mål for alle folk og nasjoner».

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse