Annonse
04:00 - 03. september 2004

På tur i byen

Årets UKS-biennale setter byen i sentrum.

Annonse

Filosofen Walter Benjamin har sagt at byen aldri kan leses som helhet. Byen kan bare tas inn i flytende bilder og plutselige øyeblikk. Byen inviterer til a look of love at last sight – det er alltid siste gang man ser den akkurat sånn.

Dette glad-triste mottoet var utgangspunktet da kuratorene Ida Kierulf og Helge-Marie Nordby satte sammen UKS-biennalen for 2004. I kveld åpner biennalen ved Akerselva i Oslo, og tolv kunstnere viser sine versjoner av gater, bygninger, biler, vinduer, fabrikkpipe og byborgere. Hvorfor er byen så sterkt til stede i dagens kunst?

– Vår kultur har tradisjonelt hatt et sterkt naturfokus, og dette har speilet seg i kunsten. I de siste ti-tjue årene har by-erfaringen fått en naturlig plass i samtidskunsten og urbanisme har for eksempel blitt anerkjent som forskningsfelt på universiteter og høyskoler, sier kurator Helga-Marie Nordby.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.