Annonse
04:00 - 03. september 2004

Ny sensurstrid

Annonse

I Danmark har det brutt ut strid rundt en statue av Lenin. Arbeidermuseet i København har hentet sin Lenin-statue opp fra kjelleren i forbindelse med utstillingen «Folkets århundre». Utstillingen varer ut 2007. Tyve ledende danske sosialdemokrater krever nå at statuen fjernes, med begrunnelsen at det oppfattes som en hyllest til Lenin. Museumsleder Harald Børsting godtar ikke kravet om å fjerne statuen.

– Vi kan ikke være underlagt politisk sensur med våre utstillinger, sier Børsting til Berlingske Tidende.

I 1886 debuterte Edvard Munch på Høstutstillingen med «Det syke barn», hvorpå kritikeren Andreas Aubert ropte opp «Sligt smøreri!». Fredag er det igjen tid for Høstutstillingen, i år den 117. i rekken. Flere i norsk kunstliv har de siste årene tatt til orde for at Høstutstillingen er utdatert, og like godt kan legges ned. Men Høstutstillingen ser ut til å ha fått en annen betydning i norsk kunstoffentlighet. I fjor besøkte 29 000 Høstutstillingen.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse