Annonse
04:00 - 27. august 2004

Økonominytt

Annonse

Når man er et slikt menneske som våkner i hundetimen, full av eksistensiell angst, for så å stå opp klokken fire om natten og gå inn på internett for å søke om et refinansieringslån, står det nokså klart at man ikke vil finne norsk økonomijournalistikk særlig relevant for en selv. Men jeg har tenkt at jeg nok står i en særstilling.

– Det er bare at du er ganske alene om å snakke om det, sa min venninne Ugge. – Herregud, du skriver jo om det i avisen også. Og moren din glemmer aldri at du var på frokost-tv for å snakke om kredittgjelden din.

Det er sant. Mamma de Ville gråt sine modige tårer, og skammet seg over at jeg var blitt en slik, selv om jeg ikke har noen klar formening om hva en slik er, og hun ikke har vært i stand til å forklare meg det. Men så tilhører hun en generasjon som husker fattigkassa, og vi som er barn av trygdeloven, ser annerledes på det. Penger er penger, og så lenge det ikke er snakk om hvitvasking eller profitt fra høyst diskutabel virksomhet, spiller det ikke så stor rolle hvor de kommer fra. Men det spiller en rolle hvor de befinner seg. Det bør være nok til alle, og det er det, men pussig nok godtar vi at noen ikke har noen ting, mens det finnes mennesker som møter pressen med klart blikk og rett rygg etter å ha mottatt en fallskjerm på 169 millioner kroner. For eksempel.

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse