Annonse
04:00 - 27. august 2004

Kunst og country

Hvem visste at countrystjernen Kris Kristoffersen kunne sin William Blake på rams? Ikke vi.

Annonse

– William Blake døde som en glemt mann. Han ble ansett for å være gal. Men Blake sa: «dårene som fortsetter sin dårskap, vil oppnå visdom». Han var en sta jævel, og det er godt at han endelig får sin anerkjennelse, sier Kris Kristoffersen.

Altså country-stjernen Kris Kristoffersen. Født i Texas, senere mr. Nashville i egen person. Han som kysset Barbra Streisand i A Star is born og sang at frihet bare er et annet ord for ikke å ha mer å miste. Hvem visste at Kris Kristoffersen har en mastergrad i engelsk litteratur fra universitetet i Oxford Endog med fordypning i William Blake?

Morgenbladet ba pent om en liten forelesning.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse