Annonse
04:00 - 20. august 2004

Kimmeridge på byen: «Berlin, Fasanplatz»

Annonse

Jeg ser en liten stund opp fra Solstads berlinerroman 16.07.41, og konstaterer at jeg befinner meg i et annet Berlin for noen dagers tid. Helt annerledes også enn sist gang, da jeg måtte gjennom et noe useriøst, men allikevel morskt Checkpoint Charlie, og stod på Brandenburger Platz og lyttet til musikken fra meislene som hakket på muren.

Taxien fra Tegel går raskt. Straks minnes jeg om at Berlin er en imponerende by. Stor, åpen, historisk, seriøs. Megainteressant kunstmetropol. MoMa stikker liksom helt naturlig innom med en gjesteutstilling som folk snor seg tre ganger rundt bygningen for å se. Caspar David Friedrich må jeg innom Alte Nationalgalerie for å meditere over. Joseph Beuys på Hamburger Bahnhof inviterer til alt annet enn meditasjon.

Byen fungerer godt, med en god metro, taxier som ikke er for dyre, flyplass like utenfor bygrensen. Svære parker er det her også. Altfor svære. Mitt frankofile jeg spør: Har byen sjarm? Tja, noen strøk med sjarm finnes jo. Folk også. Vennlige. Det er imidlertid ikke med Berlin som Paris, NY eller London. Dette er så definitivt en annen type film, om man kan si det slik.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.