Annonse
04:00 - 06. august 2004

«Jag tassar inte med forntiden …»

Annonse

Noen har anmodet meg å abonnere på Morgenbladet. Det gjør jeg – jeg leser det til og med ganske grundig, selv om jeg ifølge Dag Solstad ikke er særlig oppvakt. Jeg har nemlig ikke lest Gombrowicz. Og heller ikke artikkelen om ham. Ennå. Man kunne innbilt meg at det var en eksotisk panert kjøttrett, åndelig uformuende som jeg er.

Og slik er det med så mangt.

Thomas Hylland Eriksen – for eksempel – kan fortelle meg hva som foregikk «i riktig gamle dager – altså på 50-tallet eller enda tidligere». Da var jeg allerede 30 år eller der omkring og har således sterkt anløpne formeninger om hva «gamle dager» var. «I vår tid er det en kronisk knapphet på eldre mennesker man stoler på,» sier antropologen og professoren. Han vet det vel han – det går mange gamle lærde på legd rundt på Blindern.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.