Annonse
04:00 - 27. august 2004

Homøopati – Uforståelig, men virksom!

Annonse

«Når rasjonaliteten fortynnes» er den ironiserende tittel på Morgenbladets kronikk 21. august. Tre herrer med tittelen cand. pharm. konkluderer i sin vitenskapelig anlagte artikkel at det ikke er noe som skiller homøopati fra healing eller rosenterapi. De hevder at virksomheten som bedrives fremstår som en grov økonomisk utnyttelse av syke mennesker, for ikke å si ren svindel.

Å karakterisere andre (konkurrerende?) yrkesutøvere på en slik måte er etter min mening injurierende. Når det gjelder den anerkjente behandlingsformen rosenterapi (utviklet av fysioterapeuten Marion Rosen), prøver de tre herrer ikke engang å begrunne sine påstander.

Homøopati avviser de på grunn av manglende dokumenterte rapporter, mulige placeboeffekter og angivelig absurde teorier om at likt helbreder likt og at man kan oppnå potensering gjennom fortynning.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse