Annonse
04:00 - 27. august 2004

Fredrik Wandrup kritiserer Morgenbladet

Annonse

Det er ikke greit å ville være seriøs journalist og skulle arbeide i skyggen av Dagbladets forsider, det forstår vi alle. Fredrik Wandrup hadde i Dagbladet 19. august en kritisk gjennomgåelse av Morgenbladet, der dette spesielt ble kritisert for sitt mangelfulle nyhetsstoff – «Et organ som kaller seg avis lever av nyheter» sier Wandrup, spesielt med referanse til Morgenbladets forside, som ikke holder mål.

Vel, la oss kaste et blikk på NYHETENE på forsiden av samme Dagbladnummer. De er følgende: Hareide gliste av Italias flause, World Games-sjef sier at noen vil tape penger, Morten Abel blir hyllet som konge, og fremfor alt: en-eller-annen (ikke oppgitt) fnyser av sexkritikk. Som et stort bilde viser, dreier det seg om sandvolleyball. Denne nyheten dreier seg om en debatt som foregår – i Dagbladet. En egenprodusert «nyhet», med andre ord. Altså, en person gliser, en annen fnyser, en tredje uttrykker en mening og en av Norges mest populære popsangere hylles. Man har fått inn ordet «sex» og man har fått inn et stort bilde av lettkledde jenter. En avis lever av nyheter. Lykke til, Wandrup.

Hans Grelland

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Roar Hagen unnlater konsekvent å forholde seg til hva forskningen på klasse egentlig går ut på.»