Annonse
04:00 - 27. august 2004

Fredrik Wandrup kritiserer Morgenbladet

Annonse

Det er ikke greit å ville være seriøs journalist og skulle arbeide i skyggen av Dagbladets forsider, det forstår vi alle. Fredrik Wandrup hadde i Dagbladet 19. august en kritisk gjennomgåelse av Morgenbladet, der dette spesielt ble kritisert for sitt mangelfulle nyhetsstoff – «Et organ som kaller seg avis lever av nyheter» sier Wandrup, spesielt med referanse til Morgenbladets forside, som ikke holder mål.

Vel, la oss kaste et blikk på NYHETENE på forsiden av samme Dagbladnummer. De er følgende: Hareide gliste av Italias flause, World Games-sjef sier at noen vil tape penger, Morten Abel blir hyllet som konge, og fremfor alt: en-eller-annen (ikke oppgitt) fnyser av sexkritikk. Som et stort bilde viser, dreier det seg om sandvolleyball. Denne nyheten dreier seg om en debatt som foregår – i Dagbladet. En egenprodusert «nyhet», med andre ord. Altså, en person gliser, en annen fnyser, en tredje uttrykker en mening og en av Norges mest populære popsangere hylles. Man har fått inn ordet «sex» og man har fått inn et stort bilde av lettkledde jenter. En avis lever av nyheter. Lykke til, Wandrup.

Hans Grelland

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.