Annonse
04:00 - 27. august 2004

Dominikanerne til ære

Annonse

Etter å ha gitt ufrivillig opphav til den snurrige «republikanerpateren» i denne spalten for tre uker siden, kan det være på sin plass at jeg i dag tilbyr de skadelidende katolikker i Neuberggaten en liten trøst og oppreisning.

Jeg vil kort og godt bringe dominikanerne en hyllest. For deres energiske bidrag til å knytte Middelalder-Norge til et internasjonalt kultur- og kirkefellesskap, og for det de etter tilbakekomsten i 1921 har betydd for norsk åndsliv i det hele.

I tillegg til stimulerende foredragsvirksomhet i og utenfor klosteret i Neuberggaten – der Sigrid Undsets ånd har svevet rikelig over vannene – har de litterære bidragene vært like tallrike som tematisk mangfoldige, med patrene Halvard Rieber-Mohn og Kjell Arild Pollestad som bestselgere.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Fremmaningen av Sejersteds ånd blir enda vanskeligere å forstå sett i lys av Lindgrens tidligere kritikk.»