Annonse
04:00 - 06. august 2004

ADHD – et brukerperspektiv

Annonse

Morgenbladet har i sommer hatt en større artikkel om diagnosen ADHD og leserinnlegg. I artikkelen til Lena Lindgren var mye plass viet til motstandere av diagnosen og det ble påpekt at det var en meget sterk enighet mellom pasientforeningen og fagmiljøet. Allikevel har en i artikkelen kun intervjuet fagpersoner innen feltet, men ingen har valgt å spørre oss som selv har diagnosen eller representer de som har diagnosen.

Cand. polit. Gunn Løkke ga en god tilbakemelding på artikkelen den 16. juli.

Professor Gillbergs arbeid blir trukket frem og kritisert, spesielt av Eva Kärfve. Sosiolog Eva Kärfve og barnelege Leif Ellinder hadde overfor Kammerretten i Gøteborg krevd forskningsmaterialet fra Gøteborg utlevert fordi Kärfve trengte det i et forskningsprosjekt hun skulle holde på med og Ellinder for å opprettholde sin kompetanse som barnelege. I henhold til Sekretsslagen kan tausbelagte forskningsmateriell utleveres til bruk i annen forskning.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Det er lett å tenke seg eksempler på at en bok tråkker feil i et slikt landskap.»