Annonse
04:00 - 27. august 2004

1,7 millioner nordmenn er interessert i klassisk musikk

Annonse

Døgnfluemusikk og overfladisk pludring brer seg i norske radiokanaler og fortrenger klassisk musikk, selv i NRKs kulturkanal P2. Hvis programsjefene i NRK mener å tilfredsstille alle lytteres musikkbehov, burde de se nærmere på mediemålingene til Norsk Gallup.

Faktum er at 44 prosent av norske lyttere svarer at de er meget interesserte eller litt interesserte i klassisk musikk. Dette tilsvarer 1,7 millioner av befolkningen! Norsk Gallups målinger ble foretatt på et utvalg av 10 000 og burde være dekkende for den klassiske musikkinteressen.

Da NRK for to år siden planla å nedlegge Kringkastingsorkesteret og kanalen Alltid klassisk ble Lytterforeningen for klassisk musikk stiftet, noe som trolig bidro til at nedleggingen ikke ble gjennomført. Kvalitetsprogrammet Hovedscenen er imidlertid forsvunnet i kulturkanalen NRK 2, og klassisk musikk er redusert med 20 prosent i P2. Barneprogrammene mangler innslag av klassisk musikk, og selv om NRK med Kjempesjansen støtter unge talenter, savnes et fast forum for unge utøvere av klassisk musikk. Man må også huske på at selv om Alltid klassisk sendes kontinuerlig, forties det at kanalen ikke når ut til 30 prosent av lytterne.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse