Annonse
04:00 - 02. juli 2004

Stang ut

Annonse

NRK fremstiller Sandnes som sprø og annerledes fordi hun liker fotball. Sandnes er så fotballgal at hun heier på PortuGAL – hun har til og med på seg vertslandets landslagstrøye på jobb. NRK filmer i Dagsavisens redaksjonslokaler. Statskanalen er med på pub når hun og Myhre ser på favorittlaget sitt slå Spania, og de filmer idet Sandnes selv forsøker å skru ballen i mål på en regntung grusbane.

Fortalte innslaget noe nytt?

Nei. Det er ingen nyhet at kvinner liker fotball. Jenter må gjerne like fotball, men må omverden vite det? Det er ikke særlig overraskende at kvinner liker å se noen sparke en ball. Det var kanskje en nyhet i 1910, 1960 og kanskje så sent som på 1970-tallet. Men i kvinnens år 2004?

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse