Annonse
04:00 - 30. juli 2004

Sommeren da jeg ble en sur gammel dame

Annonse

Etter å ha bodd et år i utlandet vurderer jeg å søke UD om påskjønnelse for eksemplarisk markedsføring av fedrelandet. Ved å kalle det jeg har drevet med for markedsføring, så åpner jeg også for å kunne komme unna med at jeg i embeds medfør kanskje kan ha fart med løgn.

For reiser man et stykke bort fra Norge, har folk gjerne følgende inntrykk av ens hjemland: kaldt og dyrt. Akkurat det stedet jeg oppholdt meg bød også på tilleggseffekten «you crazy pro Palestinian suicide bomb-lovers».

Og dette inntrykket satte jeg meg altså fore å få vridd på. For jeg var jo ærlig og oppriktig av den oppfatningen at informasjonen var feil – i hvert fall da det begynte å bli en stund siden jeg hadde vært hjemme. Jeg tror det kan sammenlignes litt med å slenge dritt om ekskjæresten: Det er greit å gjøre det selv, men om andre begynner å bli enig rykker man i forsvarsposisjon.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse