Annonse
04:00 - 30. juli 2004

Sommeren da jeg ble en sur gammel dame

Annonse

Etter å ha bodd et år i utlandet vurderer jeg å søke UD om påskjønnelse for eksemplarisk markedsføring av fedrelandet. Ved å kalle det jeg har drevet med for markedsføring, så åpner jeg også for å kunne komme unna med at jeg i embeds medfør kanskje kan ha fart med løgn.

For reiser man et stykke bort fra Norge, har folk gjerne følgende inntrykk av ens hjemland: kaldt og dyrt. Akkurat det stedet jeg oppholdt meg bød også på tilleggseffekten «you crazy pro Palestinian suicide bomb-lovers».

Og dette inntrykket satte jeg meg altså fore å få vridd på. For jeg var jo ærlig og oppriktig av den oppfatningen at informasjonen var feil – i hvert fall da det begynte å bli en stund siden jeg hadde vært hjemme. Jeg tror det kan sammenlignes litt med å slenge dritt om ekskjæresten: Det er greit å gjøre det selv, men om andre begynner å bli enig rykker man i forsvarsposisjon.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Forfatterforeningen har beklaget den formen æresrettens arbeid tok.»
«Hun setter seg på beaten, og eier den.»
«En æresdom kan, i motsetning til en landssvikdom, ikke sones.»