Annonse
04:00 - 09. juli 2004

Hyllest til systemet

Norsk politikk, forvaltning og medier er slett ikke så verst. Det går oftere bra enn dårlig.

Annonse

I forrige uke endret hovedstyret i Norges Bank så smått på målsetningene for pengepolitikken. Frem til da hadde målet vært å nå en inflasjon på 2,5 prosent to år frem i tid. Nå har man endret tidshorisonten – banken gir seg selv både ett, to og tre år på å få til «riktig» inflasjon.

Fleksibiliteten øker. Det virker fornuftig, og mer skal ikke sies om det – annet enn at Norges Banks pragmatisme i forhold til egne målsetninger er et av mange eksempler på det som fortoner seg som god forvaltning.

Det er det som er temaet for denne artikkelen. På mange områder – både innenfor politikk og forvaltning finnes det en ydmykhet og pragmatisme som er bemerkelsesverdig – både om man bruker historien og andre land som sammenligningsgrunnlag.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse