Annonse
04:00 - 16. juli 2004

Danske tilstander

Denne uken sa Carl I. Hagen at «muslimene, på linje med Adolf Hitlers nazifisering, har hatt en langsiktig plan om å islamisere verden.» – Smakløst, sier Olav Fykse Tveit i Mellomkirkelig råd.

Annonse

Carl I. Hagens utspill på et møte hos den karismatiske kristne bevegelsen Livets Ord i Bergen tirsdag, har vakt sterke reaksjoner. Selv om mange er overrasket over uttalelsene, har Frp i lengre tid planlagt å fronte innvandringspolitikken. Lederen for Frps strategiutvalg, Siv Jensen, har varslet at partiet skal satse sterkt på kombinasjonen innvandringspolitikk og kriminalitetsbekjempelse i valgkampen neste år. I et intervju med VG sa Siv Jensen at begrunnelsen er at mange av Høyres og KrFs velgere har sympati for Frps innvandringspolitikk.

Forsker ved Institutt for Samfunnsforskning, Jo Saglie, er overrasket over at Carl I. Hagen valgte å formulere seg så muslimfientlig på møtet tirsdag:

– Jeg er overrasket over at Hagen var så krass, fordi det har virket som om partiet har hatt ønske om å fremstå som et mer ansvarlig og «spiselig» den siste tiden. Utrenskningene av Vidar Kleppe og hans meningsfeller, som var tydelig innvandringsfiendtlige, var en del av den prosessen. Frp har vært mer opptatt av velferd, spesielt i forhold til eldre og syke, enn de har vært opptatt av innvandring i det siste, sier Saglie.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse