Annonse
04:00 - 21. mai 2004

Produktiv kriseberedskap

“Theatertreffen i Berlin er en festival som vil samle de beste tyskspråklige forestillingene fra de siste to sesongene. Festivalen viser tysk teater holdes levende gjennom et høyt konfliktnivå. “

Annonse

I festivalprogrammet reises spørsmålet om hva slags strategi teatret skal velge, i en tid da politikken og offentligheten i stadig større grad blir teatralisert og har preg av å være iscenesatt. Fra reality-tv, jaget på kjendisstatus og nye superstjerner, til politikernes fjernsynsopptredener og alle talk-showene. Når politikken mer og mer blir teater, svekkes også teatret.

Ifølge festivaljuryen har teatret to valg: Det kan enten trekke seg til tilbake til det som er kjent og bevart, eller gripe de mulighetene en slik situasjon gir til både formmessig og tematisk å utforske motsetningsforholdene innenfor en stadig mer teatralisert og innholdstom offentlighet.

Juryens utvalg er ikke ukontroversielt. En teaterkritiker (Der Tagespiegel) karakteriserer tendensen som festivalen viser som defensiv: «Det er et formmessig mangfold som aldri før, men også følelsesfattigdom, kynisme, hitparade-tvang. Den typiske iscenesettelsen av i dag viser en blanding av aggressiv opptreden og en defensiv grunnholdning. Man kunne også ganske enkelt si posering».

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.