Annonse
04:00 - 26. mars 2004

Morgenbladet

Annonse

Skulde man gi den moderne presse i et enkelt billede, kunde den kaldes verdens store lys. Dens magt er lyset, som dens lysspeil gjengir verden. Den kan fristes, den kan falde, den kan komme i røveres hænder, den kan ligge i støvet for særinteressers graadighet. Men er den fri, helbreder den i det lange løp sig selv, den frie presses magt er som sandheden selv uovervindelig.O. Thommesen, som svar på den skål som ble utbragt da han under Presseforbundets bankett ble utnevnt til æresmedlem.

Da Sigrid Undset i høst hadde faat den literære Nobelpris serverte aviserne et forlydende om at hun agtet at oprette et katolsk legat for pengene. Foreløpig hørte man intet nærmere om saken.

Nu ser man imidlertid at hun virkelig har gjort det. Stiftet et legat paa 60.000 kr. «til ophold ved katolske skoler for børn av ubemidlede katolske hjem i Norge».

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse