Annonse
04:00 - 09. januar 2004

Nyklippet

Annonse

Venstresiden har rett i at globalisering innebærer at indiske firmaer overtas av multinasjonale selskap, men gjør feil i å forutsette at det dreier seg om ren enveiskjøring. Det globale systemet er ikke lenger tilpasset av og for hvite menn. Det kan brukes av indiere like mye som av amerikanere som brekkstang for å utnytte sitt talent og skape globale foretningsimperier. Prosessen har begynt.

– Swaminathan S. Anklesaria Aiyar, Times of India, IndiaDet ydmykende er ikke at Saddam ble fanget i 2003, men at han forble ved makten fra 1973 til 2003. Det ydmykende er at arabere – inkludert intellektuelle og forfattere, de som sies å være en nasjons samvittighet – aksepterte og applauderte ham.

– Osama El-Ghazali Harb, al-Ahram, Egypt

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse