Annonse
04:00 - 02. januar 2004

Morgenbladet 3. Januar 1947

Annonse

rd fyller 50

Still going strongI disse dager runder ukebladet «Urd» de femti og tar fatt på sitt annet halvsekel med alle tegn på god åndelig helse. Bladets venner over hele landet vil være med og ønske det til lykke med jubileet og med framtiden. For det er så rart med «Urd», det er et blad som har sin egen ånd og tone, og kjenner man først denne tonen og er blitt glad i den, synes de verdier bladet gir umistelige.

Bladet ble startet av søstrene Anna og Cecilie Bøe, etter forslag av boktrykker, cand. teol. Andersen. Den første artikkel i bladet var skrevet av Kitty Kielland og gjaldt Thomasine Lie, den første medarbeider Urd knyttet til seg var fru Elise Aubert, og bladets første abonnent var fabrikkeier Conrad Langaard. Morgenbladets fryktede sjef, redaktør Friele, var en av de aller første abonnentene. Da Cecilie Bøe en gang traff ham på gaten, stoppet han henne og sa:

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Helseministeren har selv sviktet sin informasjonsplikt overfor regjering, storting og befolkningen og han har heller ikke fulgt loven.
Enige er vi også om at skal du bli god til å skrive, må du ikke bare skrive selv, men du må også lese mye.
Samtidig ser vi grunn til å besvare en sentral påstand som ligger til grunn for at han konkluderer med at dette er «en umulig bok».