Annonse
04:00 - 02. januar 2004

Makttomme kulturtopper

“De besitter viktige posisjoner, forvalter sårt tiltrengte kulturmillioner, men avholder seg fra å bli definert som maktpersoner. - Personer med makt innen kultur er innhyllet i en aura av moralsk uangripelighet, mener historiker Terje Tvedt som får følge av maktforsker Siri Meyer. “

Annonse

Norsk Kulturråd har offentliggjort årets siste kronerulling. Ensemblestøtten på 8,4 millioner er fordelt. Tilskuddene til fri scenekunst og festivalstøtten likeså. De store institusjonene har sluttført sine budsjett, blant dem er Rikskonsertene med et budsjett på 107 millioner kroner. Men makt – nei, det har man ikke i kulturen.

– Det føles oftere som avmakt enn som makt, etter som det er relativt små midler vi har til disposisjon, sier konsertsjef i Rikskonsertene, Helge Skansen.

– Jeg liker bedre å kalle det ansvar og medbestemmelse, sier John Pål Inderberg, leder av Kulturrådets musikkutvalg og medlem i Norsk Kulturråd.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse