Annonse
04:00 - 09. januar 2004

Juvelen i kronen

“Oxford University er på vei tilbake til fremtiden. - Staten, det er ikke oss. Lord Butler ønsker seg et universitet fristilt fra statskassen. “

Annonse

Klokken er straks over 11 pm, og bussen siger inn i et nattmørkt Oxford sentrum. Bykjernen er som de fleste andre engelske bykjerner etter klokken 11 en onsdagskveld, fylt av beruset ungdom. Men likheten mellom denne ungdommen og annen britisk ungdom stopper ved rusen. For ikke engang en nordmann med mangelfullt utviklet estetisk sans kan unngå å legge merke til det helt åpenbare, men overraskende:

Det finnes vakker britisk ungdom.

Her er guttene høye, har hår på hodet og er utstyrt med noenlunde god tannhelse. Pene i tøyet er de også. Jentene på sin side er slanke og, utrolig nok, godt påkledd. De har på seg både kåper, kjoler og hansker. Det virker faktisk som om de bryr seg om nattekulden.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.