Annonse
04:00 - 09. januar 2004

Juvelen i kronen

“Oxford University er på vei tilbake til fremtiden. - Staten, det er ikke oss. Lord Butler ønsker seg et universitet fristilt fra statskassen. “

Annonse

Klokken er straks over 11 pm, og bussen siger inn i et nattmørkt Oxford sentrum. Bykjernen er som de fleste andre engelske bykjerner etter klokken 11 en onsdagskveld, fylt av beruset ungdom. Men likheten mellom denne ungdommen og annen britisk ungdom stopper ved rusen. For ikke engang en nordmann med mangelfullt utviklet estetisk sans kan unngå å legge merke til det helt åpenbare, men overraskende:

Det finnes vakker britisk ungdom.

Her er guttene høye, har hår på hodet og er utstyrt med noenlunde god tannhelse. Pene i tøyet er de også. Jentene på sin side er slanke og, utrolig nok, godt påkledd. De har på seg både kåper, kjoler og hansker. Det virker faktisk som om de bryr seg om nattekulden.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Det er ikke treffende å karakterisere forslaget som masseovervåkning av egne innbyggere.»