Annonse
04:00 - 09. januar 2004

Hvem er det som snakker?

Annonse

Legg merke til at jeg ikke svarer.

Da jeg var «forfatterstudent» i Bø på midten av 80-tallet, hendte det at en av de andre studentene gjorde meg oppmerksom på at hun slett ikke hadde sagt noe.

Legg merke til at jeg ikke svarer, sa hun. Da demret det for meg at jeg kanskje hadde sagt noe dumt. Noe så dumt at det ikke var verdt å kommentere. Noe så dumt, faktisk, at den beste kommentaren ville være å la være å si noe. Men hun, dette gode mennesket, kunne altså ikke holde seg likevel. For det første stolte hun nok ikke på at vi andre var smarte nok til å forstå hva tausheten hennes egentlig betydde. Og for det andre ville hun vel ikke la oss i stikken heller, hun ville ikke la oss fortsette å være dumme. Slik, omtrent, kan man tenke seg at hun resonnerte. Nå ser jeg henne ikke lenger, verken i litterære sammenhenger eller andre. Men det hender jeg hører meg selv prøve å si det jeg syntes hun var så god til å si.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.