Annonse
04:00 - 09. januar 2004

Hvem er det som snakker?

Annonse

Legg merke til at jeg ikke svarer.

Da jeg var «forfatterstudent» i Bø på midten av 80-tallet, hendte det at en av de andre studentene gjorde meg oppmerksom på at hun slett ikke hadde sagt noe.

Legg merke til at jeg ikke svarer, sa hun. Da demret det for meg at jeg kanskje hadde sagt noe dumt. Noe så dumt at det ikke var verdt å kommentere. Noe så dumt, faktisk, at den beste kommentaren ville være å la være å si noe. Men hun, dette gode mennesket, kunne altså ikke holde seg likevel. For det første stolte hun nok ikke på at vi andre var smarte nok til å forstå hva tausheten hennes egentlig betydde. Og for det andre ville hun vel ikke la oss i stikken heller, hun ville ikke la oss fortsette å være dumme. Slik, omtrent, kan man tenke seg at hun resonnerte. Nå ser jeg henne ikke lenger, verken i litterære sammenhenger eller andre. Men det hender jeg hører meg selv prøve å si det jeg syntes hun var så god til å si.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse