Annonse
04:00 - 19. desember 2003

Villdyrene i Akershus

Annonse

«Firføddet uæedeligt ere biørne hvoraf vel findes udi alle præstegjield i det gandske amt, men langt fra iche i saa store mængde som af ulve, eller som de overalt i amtet kaldes, graabeene, og paa sine stæder skrubber. Laas, som ellers kaldes gouppe, deraf ere 3 slags, ulve-,ræv- og kattegoupe, men ingen af sorterne findes i nogen mængde, og derfore ikkun faae gange fanges, kattegoupe som den mindste er den rareste og dyreste, refsgoupen dernæst, og ulfsgoupen der er størst, den ringeste.»

– Stiftamtmann i Akershus, Fredrik Otto von Rappe, i Norge i 1743.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse