Annonse
04:00 - 31. oktober 2003

Unyansert om politisk ordskifte

Annonse

I Morgenbladet nr. 43 påstår Inge Eidsvåg at det han kaller «dialogen», og definerer med stikkordene forståelse, åpenhet, omtanke, sympatisk lytting, tid, letende holdning, selvkritikk, respekt for det bedre argument, ærlighet og refleksjon, fortjener mer plass i media fordi det ville «tjent både folkeopplysningen og demokratiet». Det er ikke så sikkert.

Grunnen er at det kan komme til å vise seg at iscenesettingen av den gode dialogen kan bære med seg langt mer tilslørt ideologisk slagg enn den dramatiske TV-debatten. Om man kunne se for seg å finne en samtale som alle predikatene ovenfor gjaldt for samtidig, ville dette være en samtale som var, eller lignet, én av følgende:

1. En samtale så preget av ensidige repekt- og høflighetsstrategier at den kun ville fungere til opprettholdelse av et status quo når det gjelder maktforholdene mellom samtalepartnerne.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse