Annonse
04:00 - 17. oktober 2003

Spekulativt: Global dumping à la Brox

Annonse

Fattige utlendinger tar seg best ut på avstand. Når de kommer hit, må de slutte å være fattige. I vår godhet trimmer vi dem opp til norsk standard ved hjelp av tarifflønn, arbeidskontrakt og annet standardutstyr. Det sier seg selv, med vårt prinsipp om kvalitet fremfor kvantitet, at vi ikke kan ta imot særlig mange.

Men slik må vi ha det. Alt annet ville være en hån mot dem som bygde landet. Fremmedfolk som slippes løs i samfunnet vårt uten tilsyn og som tar til takke med underbetalte jobber, er dårlige utlendinger. Det vil si, arbeidsgiverne er dårlige, men de stakkars utlendingene er skyldige fordi de befinner seg i dårlig selskap. Guilt by association. Det samme skjer med mennesker på flukt som lar seg smugle av kriminelle nettverk. For ikke å nevne den jevne asylsøker: Litt kriminelle er de alle sammen.

Ah, det føles godt å være ærlig. Import av billig arbeidskraft ødelegger vårt bortimot klasseløse samfunn. Velmenende nordmenn må ta et oppgjør med sin dullete, snillistiske holdning til fattige utlendinger.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.