Annonse
04:00 - 11. juli 2003

Sensasjonell filmdebut

“City of God er en sjokkerende odyssé gjennom den brasilske slummens blodige historie i Rio de Janeiro. Regissør Fernando Meirelles forener brutalitet og livsglede med hjerteskjærende presisjon. “

Annonse

Den brasilianske filmen City of God må være årets sensasjon på europeiske kinoer. Filmen har alt høstet mange lovord på internasjonale festivaler og var fjorårets største suksess på brasilianske kinoer. Men ingenting kunne forberedt meg på den visuelle slagkraften debutanten Fernando Meirelles fremviser i filmen (Katia Lund står oppført som underordnet medregissør på filmen, siden hun har instruert enkelte av scenene).

City of God er noe så sjelden som en uhørt ambisiøs film som stort sett lykkes der alminnelig gode filmskapere ville kommet til kort.

Filmen tar for seg flere epoker innen slummens, den såkalte favelaens, darwinistiske jungel i Rio de Janeiro – fra masseinnvandringen til byen på 1960-tallet og frem til dagens fattige bybelte som går under det ironiske navnet «Guds by».

Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.